Newsletter #10

 

 

 

In beeld: terugblik op succesvolle studienamiddag

Op donderdag 15 juni hebben we onze jaarlijkse studienamiddag georganiseerd, die dit jaar in het teken stond van de actuele uitdagingen inzake residuen en contaminanten binnen de circulaire economie.

Circulaire economie is een economisch systeem dat de herbruikbaarheid van producten en grondstoffen maximaliseert en waardevernietiging minimaliseert. Dit kan zijn effect hebben op productkwaliteit en voedselveiligheid. Tijdens de studienamiddag hebben we dankzij deze sprekers zowel vanuit de wetgeving als de praktijk en het labo deze nieuwe uitdagingen het hoofd geboden:

ONDERWERP

SPREKER

De rol van residuen en contaminanten in circulaire economie

Liesbeth Jacxsens
Agro ABC vzw
Universiteit Gent, vakgroep voedselveiligheid en voedselkwaliteit

Migratie uit voedselverpakkingen met focus op minerale oliën

An Vermeulen
Pack4Food, Technologisch adviseur

Veilig en duurzaam voeder? Ja, absoluut!

Karen Kerckhofs
BEMEFA, beleidsmedewerkster voedselveiligheid, kwaliteit en crisismanagement

Nieuwe contaminanten op weg naar het labo

Hans Braeckman
Primoris Belgium, Hoofd Product Management

 

Als afsluiter gaf Vicky Lefevre, DG Controlebeleid van het FAVV, de resultaten van de residumonitoring 2016 mee aan de aanwezigen.

Elk jaar opnieuw doet het ons bijzonder plezier dat we onze klanten in grote getale mogen verwelkomen en dat we via onze studienamiddag onze klanten kunnen ondersteunen in hun huidige en toekomstige activiteiten.

Foto’s

Geniet nog even met ons mee: Klik hier voor de fotocollage

Presentaties sprekers

We hebben de presentaties via email bezorgd aan de aanwezigen. Was u aanwezig maar heeft u geen presentatie ontvangen? Dan raden we u aan uw spam mailbox even te raadplegen. Vindt u de presentaties ook niet terug in de spamfolder? Contacteer ons gerust via communications.be@primoris-lab.com zodat we u de presentaties kunnen bezorgen.

Studienamiddag 2018: 10-jarig jubileum!

De editie 2018 wordt ongetwijfeld een heel bijzondere editie. Dan vieren we namelijk het 10-jarig bestaan van onze studienamiddag. We willen er dan ook een extra bijzondere editie van maken en daar kan u ons bij helpen. Heeft u een bepaald onderwerp in gedachten? Of welke spreker wil u graag aan het werk zien? Laat het ons weten via email communications.be@primoris-lab.com. We kijken uit naar uw suggesties!

 

 

 

 

 

 

footer