Newsletter #13

 

 

 

Kwaliteit: succesvolle ringtesten najaar 2017

Ringtesten maken deel uit van de dagelijkse werking van Primoris. Ringtesten zijn onafhankelijke controles naar de analysekwaliteit van een laboratorium. Op basis van de resultaten van deze ringtesten worden de prestaties van de analysemethoden geƫvalueerd en bijgestuurd. Bovendien neemt Primoris regelmatig deel aan undercover ringtesten om te voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen.

Zo heeft Primoris in de herfst van 2017 onder meer met succes deelgenomen aan de jaarlijkse ringtest van het Duitse kwaliteitssysteem voor voeding QS. Door het uitmuntend resultaat van deze ringtest is de QS-erkenning van Primoris moeiteloos verlengd in 2018. Meer nog, al meer dan 10 jaar is Primoris erin geslaagd om onafgebroken deze erkenning te behouden.Ā Primoris toont zo aan ook aan extra eisen, zoals een brede accreditatiescope, samenstelling van de analyses en goede resultaten in QS- en andere ringtesten, te voldoen.

Nog in de herfst van 2017 heeft Primoris heel goede resultaten behaald voor ringtesten op fipronil in producten van dierlijke oorsprong (Rikilt).

In december, januari en februari heeft Primoris deelgenomen aan volgende ringtesten:

  • BNN-SYNABIO: pesticiden op tarwemeel
  • Relana UC: pesticiden op raapzaadolie
  • EUPT-CF12: pesticiden on hooibloem
  • FAPAS 04331: aflatoxines in melk

 

 

 

 

 

 

footer