Newsletter #15

 

 

 

Wetgeving: nieuwe EU-biowetgeving van kracht in 2021

Op 19 april heeft het Europees Parlement de nieuwe Europese biowetgeving goedgekeurd. Op 22 mei gaf ook de ministerraad haar zegen en sinds 14 juni is de herziening officieel gepubliceerd in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Concreet betekent dit dat op 1 januari 2021 de nieuwe biowetgeving van kracht wordt, nl.  Verordening (EU) 2018/848 van het Europees Parlement en de Raad van 30 mei 2018 inzake de biologische productie en de etikettering van biologische producten.  Verordening (EG) nr. 834/2007 wordt dan ingetrokken.

De Europese biowetgeving is van groot belang voor biologische telers, verwerkers, traders, retailers, certificeringsbedrijven, onderzoekers en consumenten. IFOAM EU, de internationale koepelorganisatie voor de biosector, heeft een overzicht gemaakt van de belangrijkste wijzigingen:

Klik hier (Engelse tekst)

Tussen nu en 1 januari 2021 zal bekeken worden hoe de wet in de dagelijkse praktijk wordt geïmplementeerd. Vanuit Primoris zullen we deze aanpassingen op de voet volgen zodat we de biomarkt ook in de toekomst op de meest efficiënte manier kunnen blijven ondersteunen.

 

 

 

 

 

 

footer