Primoris Belgium verwelkomt nieuwe directeur

Sinds 11 februari heeft Primoris Belgium een nieuwe directeur, nl. Dr. Lies Vanhee. Zij neemt de leiding over van Dr. Ir. Carine De Clercq, die als directeur van de Primoris holding zich zal focussen op de ontwikkeling van de Primoris groep.

Nieuwe directeur logische stap in groei activiteiten Primoris

Sinds de oprichting van het onafhankelijk labo in 2001, toen nog onder de naam Fytolab, stond mevr. Carine De Clercq aan het hoofd van Primoris Belgium. In 18 jaar tijd zijn de activiteiten van het laboratorium enorm uitgebreid en gaat de ondersteuning van Primoris wereldwijd met o.a. de oprichting van labo’s in Bulgarije, Colombia en Costa Rica. Eveneens werd in 2015 de Primoris holding onder de doopvont gehouden. Als general manager heeft mevr. De Clercq deze groei vanop de eerste rij meegemaakt: “Primoris is de voorbije jaren uitgegroeid tot een wereldspeler die bijdraagt tot de verbetering van de voedselveiligheid, productkwaliteit en duurzaamheid. Met de komst van Lies Vanhee bij Primoris Belgium zal ik mezelf voor 100% kunnen engageren om de missie van de Primoris holding dag na dag waar te maken.”
Dr. Lies Vanhee heeft als business unit manager en hoofd labo van een farmaceutisch laboratorium de nodige bagage opgebouwd die haar bij Primoris Belgium zeker van pas zullen komen: “Ik kijk er enorm naar uit om, samen met het team en bestuur, Primoris Belgium verder vorm te geven. In deze uitdagende tijden willen wij als analytisch labo de betrouwbare partner voor onze klanten blijven.”

Over Primoris

In 2001 werd het onafhankelijk labo, toen nog onder de naam Fytolab, opgericht als spin-off van de Universiteit Gent. In dat jaar telde het labo, dat nog altijd op de startlocatie in Zwijnaarde gevestigd is, zo’n 25 medewerkers en voerde het labo voornamelijk analyses uit op gewasbeschermingsmiddelen in fruit, groenten en granen.

Vandaag de dag is de situatie ingrijpend veranderd. Zo grenst het aantal medewerkers van Primoris Belgium aan 90 medewerkers en ook de activiteiten zijn na 18 jaar aanzienlijk uitgebreid. Zo blijft Primoris Belgium de referentie voor hoogwaardige residu-analyses van gewasbeschermingsmiddelen, maar het aantal analyseerbare matrixen is quasi onbeperkt geworden. Bovendien biedt Primoris eveneens kwalitatieve analyses aan op mycotoxines, zware metalen en andere contaminanten en behoren ook minerale oliën en virologie-analyses tot het pakket. Betrouwbaarheid en klantenservice staan daarbij steeds centraal.
In 2010, 2011 en 2012 zijn respectievelijk Fytolab Bulgaria, Fytolab Colombia en Fytolab France opgericht en gegroepeerd in de Primoris holding, die officieel in 2015 het leven zag. Nog in 2015 wijzigde de naam van de labo’s van Fytolab naar Primoris. Begin dit jaar werd bovendien het labo Primoris Costa Rica toegevoegd aan de groep.

CKCert – www.ckcert.eu
Het certificeringsbedrijf CKCert maakt eveneens deel uit van de Primoris holding. CKCert is de referentie voor bedrijfsaudits, productcontroles en monsternames in de primaire sector.

Ciboris – www.ciboris.org
De onafhankelijke vzw Ciboris is een partner van de Primoris groep die adviseert en opleidingen geeft inzake voedselveiligheid, kwaliteit en risk assessment.

Ontdek hier meer over Primoris