Primoris for a better world: NGO Trias

In 2018 heeft Primoris via het project “Primoris for a better world” 50 cent per staal in 2018 geschonken aan 3 goede doelen of organisaties door onze klanten en medewerkers zijn voorgesteld. Concreet hebben zij elk 10.000€ in ontvangst mogen nemen:

  • NGO Trias – project “Quinoa, groenten en aardappelen in Ecuador”
  • Belgische Voedselbanken
  • Kom op tegen Kanker

In deze en volgende newsletters zetten we één van bovenstaande projecten nogmaals in de kijker. Beginnen doen we met de ngo Trias. Primoris heeft ervoor gekozen om het volgende project van Trias te ondersteunen: Quinoa, groenten en aardappelen in Ecuador.

undefinedPrimoris heeft dit project gekozen omdat we via dit project niet alleen het leven van de lokale boeren en hun families verbeteren, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling van de lokale productie en economie.

Zo kan Trias dankzij de steun van Primoris volgende coöperaties ondersteunen:

  • Ondersteuning van PACAT, een coöperatie van in totaal 500 ecologische groenten- en fruittelers in de Ecuadoraanse provincie Tungurahua.
    • PACAT helpt deze boeren om een hogere productie en hoger inkomen te behalen, met respect voor het leefmilieu. PACAT werkt hierbij inclusief: de organisatie probeert zoveel mogelijk jongeren en vrouwen aan te trekken, omdat zij vaak uit de boot vallen.
  • Ondersteuning van Coprobich, een coöperatie van 560 telers van biologische quinoa in het Andesgebergte in Ecuador.
    • Coprobich is een coöperatie waarvan de boeren gezamenlijk quinoa verwerken, verpakken en exporteren naar lokale en internationale markten.

undefined

Meer info: https://www.trias.ngo/nl/wereldwijd/andes

In de volgende newsletter is het de beurt aan de Belgische Voedselbanken.

Meer info over het project Primoris for a better world vindt u op deze pagina.