Newsletter #20

 

 

 

Bezoek van delegatie uit Malawi

Begin deze maand heeft Primoris het bezoek gekregen van een delegatie uit Malawi. De delegatie bestond uit Mr. Calvin Kamchacha (Director, Tradeline Corporation), Ms. Margrate Chiku Ncozana (Semi-Commercial Farmer) en Mr. Tsogoloni Isaac Kadya (Smallholder Farmer).  Zij werden begeleid door oud-voorzitter van Primoris Noël Keersebilck en Johan Cottenie, expert in ontwikkelingssamenwerking in de ngo-sector.

Het bezoek aan Primoris maakte deel uit van een kennismaking met de volledige supply chain van groenteproductie tot vermarkting. Het is uiteindelijk de bedoeling om rond de hoofdstad Lilongwe in Malawi een infrastructuur uit te bouwen om zo'n 900 groentekwekers rond de hoofdstad toegang tot de markt te verschaffen. Reden van het bezoek aan Primoris was onder meer een zicht te krijgen op de inspanningen die geleverd moeten worden om voedselveiligheid te kunnen garanderen en zo de geloofwaardigheid van de groentekwekers in Malawi te vrijwaren.

Tijdens hun bezoek kregen ze onder meer informatie over de geschiedenis, processen activiteiten van Primoris die in het teken staan van ondersteuning van voedselveiligheid, duurzaamheid en productkwaliteit. Aansluitend kregen ze ook een rondleiding in het laboratorium.

 

 

 

 

 

 

footer