Newsletter #9

 

 

 

Evaluatie van antimuggenmiddelen in bioproducten

Primoris is erkend door het Duitse Bundesverband Naturkost Naturwaren (BNN) in het kader van de organische groenten- en fruitteelt. Door deze erkenning als gecertificeerd laboratorium is Primoris gemachtigd om BNN-conclusies van de resultaten in de rapportering op te nemen.

We willen onze klanten die actief zijn in de biosector, inlichten over het feit dat persoonlijke beschermingsmiddelen tegen muggen niet opgenomen zijn in de Europese reglementering inzake biologische productie. Dit houdt in dat elke terugvinding van DEET (N,N-Diethyl-3-methylbenzamide of diethyltoluamide) niet getoetst wordt aan de BNN-evaluatie.

Belang van nationale regels

Indien beschikbaar, is de nationale reglementering van toepassing om eventuele terugvindingen van  DEET te evalueren. Bijvoorbeeld in Duitsland mogen producten die DEET bevatten boven 0,01 mg/kg (=MRL vastgelegd door RHmV, de Duitse regelgever inzake MRL’s), enkel op de markt worden gebracht in Duitsland indien een speciale toestemming wordt gegeven volgens §68 of indien een algemeen besluit krachtens §54 van de LFGB (German Food and Feed Code)voorhanden is.

Onze klantendienst geeft u graag meer info over dit onderwerp. Contacteer ons via customercare.be@primoris-lab.com of +32(0)9 330 10 10.

 

 

 

 

 

 

footer