Noutăţi # 2 - decembrie 2016

 

 

 

Lansarea unor analize fiabile pentru norovirus și virusul hepatitei A

Începând cu 2 ianuarie Primoris este, de asemenea, partenerul tau de incredere pentru analiza virusurilor  Norovirusurile (tip GI și GII) și virusul hepatitei A. Grație unei colaborări foarte intense cu experți în domeniul virologie, microbiologie și conservarea alimentelor, am fost capabili să dezvoltăm o metodă care oferă cea mai înaltă fiabilitate posibilă pentru dificila detectare de NOV și VHA.

 

Acreditarea

Pe 15 și 16 Decembrie 2016, laboratorul de Microbiologie si Virusologie Primoris Bulgaria, a fost evaluat și aprobat pentru extinderea domeniului său de acreditare. Evaluarea externă a fost realizată de către Agenția Executivă din Bulgaria Serviciul de Acreditare (EA BAS), în scopul de a obține acreditarea ISO 17025 pentru 14 metode microbiologice și 2 metode virusologice. Ne așteptăm să primim noul certificat de acreditare de către BELAC în primul trimestru al anului 2017.

 

Matricile probelor

Noi oferim analiza virusurilor prezenți în alimente pentru produse procesate și fructe proaspete: 

  • legume și fructe, neprelucrate

  • legume și fructe gata tăiate pentru consum

  • fructe nepasteurizate/sucuri din legume

  • fructe si legume congelate

Specialiștii implicați în dezvoltarea metodei

Procedura de detectare se bazează pe specificației ISO tehnice 15216, care descrie o metodă orizontală cantitativă și calitativă pentru determinarea VHA și NOV în produsele alimentare folosind RT-qPCR (ISO / TS 15216: 2).

Detecția NOV și VHA sunt încă foarte dificil și ingreunata de mai multe limitări, în special în procesul de extracție. Acesta este motivul pentru care, în dezvoltarea metodei noastre, am lucrat îndeaproape cu două autorități internaționale în domeniul virologie, microbiologie și conservarea alimentelor: prof. dr. ir. Mieke Uyttendaele si Prof. dr. ir. Liesbeth Jacxsens de la laboratorul acreditat pentru alimente Microbiologie și Conservarea alimentelor,  parte a Universitatea Ghent din Belgia.

Thanks to this collaboration and especially the knowledge of these experts, we were able to take the extraction process of the method to a new level. This has lead to the development of a method that offers the highest possible reliability.

Grație acestei colaborări și mai ales cunoaștințelor acestor experți, am fost capabili să ducem procesul de extracție al metodei la un nou nivel. Acest lucru a condus la dezvoltarea unei metode care oferă cea mai înaltă fiabilitate posibilă.

Evită riscurile și verifică sistemul de management al siguranței

În ultimii ani, am observat un număr tot mai mare de alerte raportate de existență a virușilor în produsele alimentare. Virușii cei mai des asociați cu boli virale și infestări sunt Norovirusurile (NOV) și virusul hepatitei A (HAV). Norovirusul au fost recunoscut în Europa ca fiind o cauza principală a gastroenteritei în ultimul deceniu. VHA determină inflamația foarte severă a ficatului (hepatită)

Există o legislație Europeană limitată și criteriile microbiologice în vigoare pentru Norovirusurile și virusul hepatitei A în produse proaspete și produse derivate. Cu toate acestea, fiecare operator din sectorul alimentar trebuie să respecte cerințele de bune practici și HACCP și virușii pot fi văzuți ca un potențial pericol în anumite procese de producție. Pentru a evita astfel de riscuri, verificați sistemul de management al siguranței alimentelor.

Prețuri și alte detalii

Vă rugăm să contactați managerul de piață sau echipa noastră pentru mai multe informatii.

 

 

 

 

 

 

footer