1. Srećne Božićne i Novogodišnje praznike i pouzdanu 2017. godinu
2. Mikrobiološke analize na širok spektar matrica
3. Lansiranje pouzdanih analiza na Norovirus i Hepatitis A
4. Pouzdane analize glifozata na 10 ppb
5. Ažuriranje metoda: promena u načinu analiziranja kaptana i folpeta
6. EFSA: Rezultati izveštaja o reziduima pesticide za 2014. godinu
7. Ring testovi 2016
8. Ažuriranje Evropskih zakona

 

 

 

 

 

 


 

 

Srećne Božićne i Novogodišnje praznike i pouzdanu 2017. godinu

Ceo tim PRIMORIS Bugarska vam želi srećne Božićne i Novogodišnje praznike i pouzdanu 2017. godinu!

Povodom praznika, laboratorija neće raditi

  • Ponedeljak 26. Decembar
  • Ponedeljak 2. Januar (drugi dan Nove godine)

Pročitaj više

Mikrobiološke analize na širok spektar matrica

Početak 2017. godine je i početak novih aktivnosti Primoris Bugarska. Počev od 03. januara  moći ćemo da  ponudimo mikrobiološke analize na širok spektar matrica.

Uz to, mi smo prva laboratorija u Bugarskoj koja će biti akreditovana ISO 17025 standardom za virološke analize (Hepatitis A i Norovirus) u hrani i hrani za životinje.

Pročitaj više

Lansiranje pouzdanih analiza na Norovirus i Hepatitis A

Počev od 2. Januara, PRIMORIS je Vaš pouzdan partner i za analize virusa u hrani: Norovirus (tipovi GI i GII) i Hepatitis A. Zahvaljujući intezivnoj saradnji sa ekspertima u oblasti virologije, mikrobiologije i čuvanja hrane, uspeli smo da razvijemo metod koji nudi najveću moguću pouzdanost za tešku Nov i HAV detekciju.

Pročitaj više

Pouzdane analize glifozata na 10 ppb

Poslednjih par meseci, tim službe razvoja je predano radio na jedinstvenom visoko pouzdanom analitičkom metodu za glifozat na 10 ppb-a. Ovaj metod će biti aktivan od 09. Januara 2017. godine

Pročitaj više

Ažuriranje metoda: promena u načinu analiziranja kaptana i folpeta

9. Januara 2017. godine ćemo promeniti našu metodu za određivanje folpeta , dok će određivanje kaptana biti uključeno u GMS multi-metodu. Sadašnji način kvantifikacije kaptana i folpeta za voće i povrće je metoda CL1B. Ova metoda će biti ugašena.

Pročitaj više

EFSA: Rezultati izveštaja o reziduima pesticide za 2014. godinu

Evropska agencija za bezbednost hrane (EFSA) je objavila izveštaj Evropske Unije za 2014. Godinu za residue pesticide u hrani. Nalazi izveštaja zaključuju da 97% uzoraka hrane prikupljenih u Evropskoju Uniji  ne sadrže residue pesticide ili sadrže pesticide u tragovima unutar zakonskih limita.

Pročitaj više

Ring testovi 2016

Kao deo osiguravanja konstantne kontrole kvaliteta i poboljšanja, PRIMORIS Bugarska uzima učešće u mnogim  nacionalnim i međunarodnim ring testovima.  Ring testovi su nezavisne provere kvaliteta laboratorijskih analiza. Izvođenje analitičkih metoda se  procenjuje i po potrebi poboljšava na osnovu rezultata dobijenih iz ring testova.

Pročitaj više

Ažuriranje Evropskih zakonai

Mi iz Primorisa želimo da podržimo naše klijente koliko god možemo i upoznati smo sa činjenicom da većina naših klijenata ima potrebu da poštuje striktna pravila kada je u pitanju proizvodnja, izvoz, …Prikupljanjem informacija o postojećim zakonima, njihovim nedavnim izmenama i RASFF obaveštenjima, želimo da damo podršku našim klijentima u daljem razvoju njihovog poslovanja u sferi hrane.

Pročitaj više

© 2016 - PRIMORIS Bulgaria – all rights reserved

 

 

 

 

 

footer