Bilten #2 – Decembar 2016

 

 

 

Ažuriranje metoda: promena u načinu analiziranja kaptana i folpeta

9. Januara 2017. godine ćemo promeniti našu metodu za određivanje folpeta , dok će određivanje kaptana biti uključeno u GMS multi-metodu. Sadašnji način kvantifikacije kaptana i folpeta za voće i povrće je metoda CL1B. Ova metoda će biti ugašena.

Kaptan

Nakon ažuriranja u evropskom zakonodavstvu, definicija rezidualnog kaptana je promenjena. Ova promena propisa N ° 452/2016 je objavljena u službenom listu Evropske unije. Mi iz Primoris-a pažljivo pratimo promene u različitim zakonima kako bi naši analitički rezultati bili u skladu sa važećim zakonskim propisima.
Prema navedenoj uredbi, definicija rezidualong kaptana je promenjena u "zbir kaptana i tetrahidrophtalimida (THPI), izraženog kao kaptan", dok je u prošlosti kaptan uvek bioizražen kao pojedinačna komponenta.
To znači da kada budete zatražite analizu  kaptana, mi ćemo automatski utvrdi prisustvo i količinu THPI, kao što je to propisano zakonom. Na analitičkom izveštaju, suma kaptana i THPI, biće izražena kao kaptan.

Folpet

Određivanje folpeta je takođe bilo uključeno u CL1B multi-metodu. Sada smo razvili novi metod FOLP_01_A, koji ostaje u ponudi našim klientima.

Tehnički detalji

Proizvod

Do 8. Januara 2016

Od 9. Januara 2016  

Limit izveštavanja

Kaptan

Multi-rezidualna metoda [CL1B] and [GMS]

Multi-rezidualni metod [GMS]

10 ppb

Folpet

Multi-residualna metoda [CL1B]

Jedinstveni  metod [FOLP_01_A]

20 ppb


Imajte ovo na umu kada zahtevate analizu kaptana ili folpeta.

The new certificate will be activated on January 9th and will be available on the client portal of our website on Wednesday January 4th.

 

 

 

 

 

 

footer