Bilten #3 – Mart 2017

 

 

 

Analize na glifozat … kako možemo da Vam pomognemo?

Još od javne poruke Međunarodne agencije za istraživanje kancera (IARC) u 2015-oj godini, u kojoj izjavljuju da glifosat “verovatno” može prouzrokovati kancer kod ljudi, bilo je dosta novih razvojnih koraka.

Brz pregled (izvor: fytoweb.be):

  • IARC je objavila celokupni izveštaj.
  • Evropska komisija je dala mandat EFSA (Evropskoj upravi za  bezbednost hrane) da analizira ovaj izveštaj.
  • EFSA je objavila zaključak po dosjeima koji su podneti od strane proizvođača u svrhu obnavljanja EU dozvole za korišćenje glifozata. Zaključak je takođe uzeo u obzir izveštaj IARC-a.
  • Evropska komisija je prolongirala EU dozvolu za korišćenje glifozata do kraja 2017. godine, dostavljajući saglasnost sa još dodatnih uslova.
  • Belgija je priložila još dodatnih uslova za proizvode za zaštitu bilja koji sadrže glifozat.

Pouzdane analize glifozata na 10 ppb

9. Januara, lansirali smo jedinstvenu visoko pouzdanu analitičku metodu na glifozat na 10 ppb i primetili smo da je dosta klijenata već zahtevala ovunovu  metodu, koja se zasniva na veoma osetljivoj LC-MSMS sa 2D tehnologijom. Zahvaljujući ovoj 2D tehnologiji, u mogućnosti smo da detektujemo i kvantifikujemo čestice glifozata, koje su teške za analizu, i to na  traženom nivou.

 

Šifra proizvoda

Interna šifra

Parametri

GGA_01_A*

Glyphosate, AMPA and glufosinate

 

Naši market menadžeri i tim za brigu o klijentima će Vam sa zadovoljstvom pružiti detaljnije informacije o ovom jedinstvenom metodu.

Pročitajte ceo članak na našoj web stranici

 

 

 

 

 

 

footer