Newsletter #2 – Nov 2015

 

 

 

Primoris in shortlist wedstrijd Trophée de l’Intelligence Alimentaire

Midden oktober was Primoris geselecteerd om deel te nemen aan de Franse wedstrijd ‘Trophée de l’Intelligence Alimentaire’ in de categorie Voedselveiligheid. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door het Franse AGROPARC d’Avignon (opgericht in 1984) en beloont bedrijven die risico’s durven nemen en die innoveren op het vlak van voedselveiligheid.

In totaal dongen zeven kandidaten mee naar de trofee. De wedstrijd ging door op 13 oktober tijdens Secur’Food, een professionele beurs in Frankrijk rond veiligheid en traceerbaarheid van levensmiddelen. PRIMORIS staat als labo ten dienste van de agro- en voedingssector en heeft dan ook op Secur’Food zijn meest recente innovatie voorgesteld, nl. de multiresidumethode via vloeistofchromatografie-hoge resolutie massaspectrometrie (LC-HRMS).

We slaagden er jammer genoeg niet in om de wedstrijd te winnen, maar ons bedrijf kreeg wel uitgebreide positieve commentaar van de jury.

De innovatieve methode vormt een aanpassing van een bestaande technologie, die voornamelijk gebruikt werd voor fundamenteel onderzoek. Nu is deze technologie uitgebreid naar de routineanalyse van pesticiden en valt ze onder ISO 17025-accreditatie.

In het onderzoek naar pesticiden die verboden zijn in de EU maar die gebruikt worden in de rest van de wereld, zorgt deze methode ervoor dat we ons aanbod aan multiresidumethoden LC & GC MSMS (code GMS, LMS, GMSL, LMSL) verder kunnen uitbreiden.

Dankzij een onbeperkt aantal moleculen die geanalyseerd zouden kunnen worden en de precisie van deze technologie, vormt het een veelbelovende toekomstige tool om de agro- en voedingssector te ondersteunen in markten buiten Europa.

 Contacteer ons voor meer informatie.

 

 

 

 

 

 

footer