Newsletter #6

 

 

 

Primoris Belgium betrokken in eerste QS-opleiding in België over correcte staalname

Sinds 2006 is Primoris Belgium steeds erkend geweest door het Duitse kwaliteitssysteem voor voeding QS Qualität und Sicherheit

Aangezien we binnen Primoris de sector op verschillende manieren willen ondersteunen, delen we ook onze kennis via bijvoorbeeld seminaries, opleidingen en demonstraties.

Zo speelden dit jaar zowel Primoris Belgium als het certificeringsbedrijf CKCert, deel van de Primoris groep, een actieve rol in een opleiding voor Belgische coördinatoren en groothandelaars. Deze opleiding was georganiseerd door QS in samenwerking met het VBT (Verbond van Belgische Tuinbouwcoöperaties) en draaide rond correcte staalname in het kader van residumonitoring van fruit, groenten en aardappelen. Om ervoor te zorgen dat de stalen representatief zijn, kregen de deelnemers duidelijke praktische richtlijnen. Bovendien kwamen veel voorkomende fouten en contaminaties aan bod.
Hans Braeckman vertegenwoordigde Primoris en hij legde kort uit wat de impact kan zijn van de staalname op het uiteindelijke analyseresultaat. Zo wordt de betrouwbaarheid van het analyserapport niet alleen bepaald door betrouwbare analyseprocedures maar ook door correcte staalname. Zo leidt deze correcte staalname tot een goed analysestaal dat representatief is voor het desbetreffende lot.

Daarnaast informeerde Carina Gotto (QS) de aanwezigen over recente ontwikkelingen binnen QS residumonitoring en ze gaf aan hoe de deelnemers in staat waren om hun eigen analyseresultaten konden evalueren in de QS databank door verschillende specificaties te gebruiken. Brigitta Wolf (Vegaplan), Hans Braeckman (Primoris) en Ann de Craene (VBT) gingen door het theoretische gedeelte.

In het praktische gedeelte van de workshop kregen de deelnemers van Tom Bolsens van CKCert nuttige tips om stalen te nemen.

 

 

 

 

 

 

footer