Primoris for a better world: Belgische Voedselbanken

In 2018 heeft Primoris via het project “Primoris for a better world” 50 cent per staal in 2018 geschonken aan 3 goede doelen of organisaties door onze klanten en medewerkers zijn voorgesteld. Concreet hebben zij elk € 10.000 in ontvangst mogen nemen:

  • NGO Trias – project “Quinoa, groenten en aardappelen in Ecuador”
  • Belgische Voedselbanken
  • Kom op tegen Kanker

In deze newsletter zetten we de Belgische Voedselbanken nog even in de kijker. Als oorspronkelijk Belgisch bedrijf heeft Primoris er eveneens voor gekozen om een organisatie te ondersteunen die actief is in België. De Voedselbanken gaan de strijd aan tegen honger en voedselverspilling en ijveren voor sociale (re)integratie in eigen land. Als bedrijf in de agrovoedingssector was het voor Primoris dan ook een logische keuze om samen met de Voedselbanken de strijd tegen honger en voedselverspilling in eigen land aan te gaan.

“Dankzij Primoris Belgium mocht de Belgische Federatie van Voedselbanken tijdens de eindejaarsfeesten € 10.000 ontvangen. Aan eenieder van hen onze oprechte dankbaarheid voor deze super geslaagde solidariteitsactie.”, aldus Jacqueline Vanhussel, communicatieverantwoordelijke bij de Belgische Voedselbanken. “Dit bedrag werd dan ook onmiddellijk ter beschikking gesteld van onze Voedselbank West-Vlaanderen als bijdrage voor de aankoop van een voorgekoelde ruimte. De armoedebarometer en de ervaringen op het terrein geven aan dat de rol van de Voedselbanken verre van uitgespeeld is. De nood aan gratis voedselhulp wordt immers steeds groter. Daarom zetten de Voedselbanken noodzakelijkerwijze in op een verdere professionalisering en capaciteitsuitbreiding: grotere en energiezuinige opslagplaatsen, koelkamers, diepvriezers, gekoeld transport, enz. Dit vraagt uiteraard zware investeringen – geld dat de Voedselbanken aan burgers en bedrijven moeten vragen, aangezien zij geen overheidssubsidies ontvangen.”

Meer info op www.foodbanks.be.

In de volgende newsletter komt Kom op tegen Kanker aan de beurt.

Meer info over het project Primoris for a better world vindt u op deze pagina.

undefined undefined