Onder dierenvoeding verstaan we producten van plantaardige of dierlijke oorsprong, in hun natuurlijke staat, vers of bewaard, en industrieel verwerkte producten om dieren te voeren. Er bestaan verschillende soorten: voormengsels, aanvullende voeders met een hoog gehalte aan een bepaalde substantie, complete voeders, additieven en producten die enkel en alleen bedoeld zijn om dieren te voeren.

Dierenvoeding vormt een belangrijk onderdeel van de producten die Primoris analyseert. Onze ervaring met dit product maakt ons tot een betrouwbare partner, zowel in analyse als in service.

Wetgeving

De Europese wetgeving rond veevoeder wordt beschreven in de richtlijn 2002/32/EG. Deze wetgeving verschilt van de wetgeving die van toepassing is voor levensmiddelen voor menselijke consumptie.  

Meer info

Analyses

U bent bij ons aan het juiste adres voor de analyse van uw producten bestemd als dierenvoeding. We bieden onder meer analyses aan voor mycotoxines, pesticiden en andere contaminanten.

Meer info

 

Certificering

Primoris is in België erkend door Ovocomhet Belgisch overlegplatform voor de diervoedersector, en door GMP+, de de internationaal gerespecteerde standaard op het vlak van diervoeders.

Meer info

Service

Bent u actief in de diervoedersector en bent u geïnteresseerd in onze diensten? Contacteer ons.

Meer info

 

Newsletter highlight

Succesvolle relana audit

Primoris maakt deel uit van relana®, de kwaliteitscirkel van een tiental Europese labo's op het vlak van analyse van pesticiden en contaminanten. Eerder dit jaar was er een relana audit in Primoris en hierbij kregen we uitstekende feedback. In de eerste plaats staat het labo op een hoog en stabiel kwaliteitsniveau en daarnaast waren de auditoren ook onder de indruk van de bekwaamheid van onze mensen.

Lees meer artikels

Flash news

Acrylamide - methode update

Dankzij de inspanningen van ons in-house R&D team kunnen we nu de analyse van acrylamide aanbieden met een drastisch lagere doorlooptijd en kunnen we de huidige rapporteerlimiet verlagen naar 20 ppb.

Wetgeving | Anorganisch arseen in granen, rijst en babyvoeding

Op 06/03/2023 publiceerde de Europese Commissie hun verordening 2023/0465 omtrent de maximumgehalten aan anorganisch arseen in bepaalde levensmiddelen.

Maleïne hydrazide via LC-MS/MS

Vanaf nu analyseren we maleïne hydrazide (MH) met LC-MS/MS en niet langer met UV, met snellere en meer precieze resultaten als gevolg.