Newsletter Highlight

 • Uitbreiding scope GMS-multiresidumethodes

  We hebben op 30 mei een scope-uitbreiding doorgevoerd van onze GC-MS/MS multiresidumethodes: we hebben relevante componenten toegevoegd waaronder 5 volledig nieuwe componenten zijn en 1 component (leptophos) die verschoven is van de LC-MS/MS naar de GC-MS/MS multiresidumethode. 

   

 • Kwaliteit: overzicht ringtesten voorjaar

  Ringtesten, onafhankelijke controles naar de analysekwaliteit van een laboratorium, maken deel uit van de dagelijkse werking van Primoris. De voorbije maanden heeft Primoris deelgenomen aan volgende ringtesten:

 • Verlaging rapporteerlimiet van PAK-analyses

  We hebben de rapporteerlimiet voor PAK-analyses (polyaromatische koolwaterstoffen) verlaagd van 2 µg/kg (1 µg voor cacao) naar 0,2 µg/kgVoor de geaccrediteerde analyse van PAK’s hebben we onze allernieuwste state-of-the art techniek geïmplementeerd waarbij de PAK’s nog voor de kwantificatie worden gescheiden van andere stoffen. Dit stelt ons in staat om de PAK’s nog duidelijker te bepalen waardoor we de rapporteerlimiet (RL) op een betrouwbare manier kunnen verlagen en de hoge kwaliteit van het analyseresultaat kunnen bevestigen.

   

Lees alle artikels

   

Archived Newsletters

Flash

 • Primoris studienamiddag 2022 | Een verstoorde supply chain: waar moet u rekening mee houden?

  Onze studienamiddag is dit jaar opnieuw live kunnen doorgaan en het was een succes. We hadden naar goede gewoonte opnieuw enkele interessante lezingen in petto, gevolgd door een stevig netwerkmoment.

 • Dienstverlening van Primoris tijdens corona-crisis

  UPDATE 10 JANUARI 2022 | België wordt momenteel getroffen door een vijfde golf van het coronavirus. Momenteel heeft deze nieuwe golf geen invloed op onze activiteiten en we zullen alles doen om ervoor te zorgen dat we onze service aan onze klanten kunnen verzekeren. Het spreekt voor zich dat we alle noodzakelijke veiligheids- en hygiënische maatregelen nemen om dagelijks de voedselveiligheid te waarborgen.

 • Methode QU2 vanaf 23/08 onder accreditatie

  De analysemethode QU2 is een uitdagende analyse om op een kwaliteitsvolle manier uit te voeren. Dankzij ons dagelijks streven naar kwaliteit en de hoogste betrouwbaarheid, zijn we erin geslaagd om vanaf maandag 23 augustus de QU2-methode onder accreditatie aan te bieden voor groenten, fruit, oliehoudende zaden en granen. In deze analysemethode zijn de parameters paraquat en diquat opgenomen.

NEWSLETTER REQUEST